FOR THE LOVE OF TASTE // RED VELVET CHEESECAKE

red_velvet_cheesecake_02
Red Velvet Cheesecake

Wie houdt er niet van? De New York Cheesecake! Niets anders dan een basis van roomkaas met brosse taartbodem, maar een ware sensatie voor de smaakpupillen.

De Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking, weet hoe je goede en originele cheesecakes moet maken. Steve Schoufliker heeft een receptenboek gemaakt van de 30 lekkerste cheesecakes van Berko. Waarin hij laat zien hoe je eindeloos kunt variëren. Van ‘Witte Chocolade Cheesecake met Frambozen’ tot ‘Oreo Cheesecake’ en van ‘After Eight Cheesecake’ tot ‘Red Velvet Cheesecake’.

Van die laatste worden we wel heel erg blij, dus delen we dit recept graag met je:

 

RED VELVET CHEESECAKE
200 g bloem
2 mespunten zout
10 g cacaopoeder
2 el rode voedingskleurstof
200 ml karnemelk
100 g boter, op kamertemperatuur
240 g suiker
2 eieren
1 tl vanille-extract
1 el azijn
1 el bakpoeder

CHEESECAKEVULLING
700 g roomkaas
210 g suiker
4 eieren
1 eidooier
50 ml crème fleurette
(of slagroom, of crème fraîche)
1 tl vanille-extract
20 g bloem

ROOMLAAG
600 g roomkaas
300 g poedersuiker
20 g boter, gesmolten
2 tl vanille-extract

BEREIDINGSWIJZE
Voor 1 taart vanØ 26 cm. Voorbereiding: 35 min.
Baktijd: 2 uur en 30 min. Rusten: 2 uur in de oven.
In de koelkast: tenminste 4 uur.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng in een mengkom de bloem met het zout en de cacao. Los in een andere kom de voedingskleurstof op in de karnemelk. Klop met een elektrische mixer de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren en het vanille-extract erdoor. Klop dan een derde van het bloemmengsel en vervolgens de helft van de gekleurde karnemelk erdoor. Klop nog een derde deel van het bloemmengsel en de rest van de gekleurde karnemelk erdoor. Eindig met het laatste deel van het bloemmengsel. Roer het bakpoeder door de azijn en roer dit papje door het beslag.

Schenk het beslag in een bakvorm van Ø 26 cm (even groot als de cheesecake). Bak de cake 1 uur op 180 °C.

Klop de roomkaas, strooi de suiker erbij en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de creme fleurette en het vanille-extract toe en meng nog 1 minuut. Strooi tot slot de bloem erbij en meng het geheel weer 1 minuut.

Snijd de cake horizontaal in drie (of twee) plakken van gelijke dikte. Leg de eerste plak op de bodem van de bakvorm. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel erover. Leg daarop een tweede plak cake. Verdeel de rest van de vulling erover en eindig met de laatste plak cake.

Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de taart in de oven en bak hem 1,5 uur. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur in staan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de taart minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht in de koelkast.

Meng voor de roomlaag de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor. Blijf nog 5 minuten kloppen. Bestrijk de zijkanten van de taart met deze room en doe de rest in een spuitzak, zodat je de bovenkant van de taart ermee kunt versieren.

Eet smakelijk! 😉

Red Velvet Cheesecake

Nieuwsgierig naar de andere 29 recepten in het boek Cheesecakes van Berko? Het boekje is al te koop voor € 8,95.

TIP: ook erg leuk als cadeau!

Cheesecakes van Berko | Steve Schouflikir
Nederlands | Hardcover | 2015

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis!

Bestel bij Bol.com >

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*